Covid-19

Jalkapalloa ei tule pelata ja harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu koronaviruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

Jos epäilet COVID-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus/koronaviruksen-hoito-ja-ohjeet-sairastuneelle

YLEISTÄ JOUKKUETOIMINNASSA
Suosittelemme, että henkilöt, jotka kuuluvat viranomaisohjeiden mukaan riskiryhmiin, eivät ole ollenkaan mukana ottelutapahtumissa. Mikäli tältä ei voida kokonaan välttää, tulee henkilön osallistumisen aina olla vapaaehtoista ja henkilön on noudatettava erityisen tarkasti annettuja ohjeita.
Turnaukseen osallistuvat kirjataan ylös ja kaikki tapahtumaan osallistuneet henkilöt (pelaajat, valmentajat, muut joukkuetaustat, ottelun toimihenkilöt jne. esimerkiksi cupmanageriin).
Muistiinpanoja säilytetään tapahtumakohtaisesti vähintään turnauksen loppuun asti
Varmistetaan aina ennen otteluita, että joukkuevarusteissa on kertakäyttökäsineitä ja käsipyyhkeitä sekä riittävästi ainetta käsien desinfiointiin.
Pelaajille suositellaan henkilökohtaisen käsidesin mukana kuljettamista
Kaikkia joukkueen harjoitusvarusteita (esim. pallot, tötsät) ja asuja (esim. liivit) käsittelee mahdollisuuksien mukaan vain yksi henkilö.
Asut pestään ja varusteet desinfioidaan säännöllisesti – mielellään joka harjoituksen ja otteluiden jälkeen – Jokaisella pelaajalla oma henkilökohtainen juomapullo, joka on pestävä aina jokaisen harjoituksen ja ottelun jälkeen.
Jokaisella kenttäalueella on kenttävastaava(t), jotka vastaavat järjestelyiden toteutumista

ENNEN TURNAUSPÄIVÄN OTTELUITA / TURNAUSPÄIVÄN AIKANA
Koronaviruksen oireiden tiedostaminen/tunnistaminen
Yleisten suositusten noudattaminen (käsihygienia, turvavälit, yskiminen, kontaktien välttäminen jne.)
Oman terveydentilan seuranta/ottelupäivän tilannearvio – vähänkään oireisena/sairaana ei koskaan osallistuta harjoituksiin tai otteluihin

SAAPUMINEN OTTELUPAIKALLE / POISTUMINEN OTTELUPAIKALTA


JOUKKUEEN ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUU INFOPISTEELLÄ MTV AREA2 (ZONE ORANSSI)!!!! Paikalle vain yksi henkilö joukkuejohdosta.


Joukkueen suunnittelema ja ohjeistama reititys ja aikataulutus – vältä turhan aikaista ottelupaikalle saapumista
Kaikkien ottelutapahtumaan osallistuvien (pelaajat, taustahenkilöt, erotuomarit jne.) suositellaan kulkevan ottelupaikalle ja sieltä pois itsenäisesti (oma tai junioreilla vanhempien kyyti), mikäli se vain mahdollista.
Tilanteissa, joissa itsenäinen kulkeminen ottelupaikalle ei ole mahdollinen, järjestellään joukkueenjohtajan johdolla mahdollisimman pienet matkustusyksiköt, jossa parhaalla mahdollisella tavalla pyritään varmistamaan 2 metrin turvavälien säilyminen. Jos turvavälejä ohjeistuksia ei pystytä varmistamaan suositellaan kasvomaskin/hengityssuojaimen käyttöä matkan aikana.
Ohjeiden ja opastuksen noudattaminen – joukkueen sisäinen valvonta
Pelaajien lämmittelyssä vältetään koskemasta palloon käsin tai päällä. Lämmittelyn jälkeen yksi henkilö kerää kaikki pallot hansikkaita käyttäen.
Mahdollisuuksien mukaan, lämmittele kenttäalueen ulkopuolella (esim. lenkki)
Otteluiden välissä joukkue pyrkii pitämään mahdollisimman vähän kontaktia muihin kuin oman joukkueen henkilöihin
Otteluiden välissä joukkueen poistumista kenttäalueelta on vältettävä
Ottelun päätyttyä molemmat joukkueet poistuvat mahdollisimman ripeästi pois kenttäalueelta turvavälit säilyttäen (ei loppuhuutoa)
PUKUHUONEET SULJETTUINA
Fennia Arenan pukuhuoneisiin on pääsy vain turnauksen henkilökunnalla ja kentänhoitohenkilöstöllä
Huoltorakennuksen WC tilat ovat käytettävissä. Muista turvavälit!
Ylimääräinen oleskelu huoltorakennuksessa on kielletty

TOIMINTA KENTÄLLÄ
Kenttäalueella vain pelaajat, tuomaristo ja välttämättömät joukkuetaustat
Pese/desifioi kätesi kenttäalueelle saapuessa
Junioreiden vanhemmat ja muut katsojat erillisessä katsomossa tai kenttäalueen reunoilla 2 metrin turvavälein
Ei kättelyjä ennen tai jälkeen ottelun
Maalin juhlinta sallittua lähikontakteja välttäen – Ei joukkokokoontumisia esim. loukkaantumis- tai riketilanteissa
Sylkemistä ja nenän niistämistä kentällä tulee välttää – jos henkilö joutuu yskimään tai aivastamaan, on yskäisy tehtävä hihaan tai paitaa suojana käyttäen – kasvojen koskettelua käsin on vältettävä ja esimerkiksi hien pyyhkimiseen käytettävä pyyhettä tai hihaa
Pese kädet tai käytä käsidesiä jokaisen ottelun jälkeen

KIOSKIT
Jokaisessa myyntipisteessä käsidesiä on käytettävissä
Suosittelemme korttimaksua
Pyrimme käyttämään valmiiksi pakattuja tuotteita
Myyntipisteen/kioskin sisätiloihin ei saa mennä ulkopuolisia
Kioskien pintoja pyyhitään jatkuvasti ja kaikki työntekijät huolehtivat hygieniasta esim. kertakäyttöhanskoja käyttämällä ym.
Valvomme turvavälien säilymistä ja tarvittaessa rajaamme asiakasmääriä, jotta turvallisuus ei vaarannu
Kioskihenkilökunta on koulutettu terveysviranomaisten määräysten mukaisesti

TODETTU KORONATAPAUS JOUKKUEESSA:

Toiminta vastuullisesti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita noudattaen
Mikäli joukkueessa todetaan koronatapaus, noudatetaan ensisijaisesti viranomaisten ohjeistuksia. Tämänhetkinen suositus on kartoittaa henkilöt, jotka ovat altistuneet koronatartunnalle 15 minuuttia sisätiloissa. Tautiketjujen jäljittämisestä vastaa loppukädessä terveysviranomaiset. Jos joukkueeseen suunnataan terveydenhuoltoviranomaisten taholta sellaisia toimia, jotka vaikuttavat tai voivat vaikuttaa joukkueen pelaamiseen, on seuran yhteyshenkilön välittömästi ilmoitettava siitä kilpailunjärjestäjälle. Ilmoitus tehdään puhelimitse ja/tai sähköpostitse, mutta kilpailunjärjestäjä voi jälkikäteen pyytää seuraa todentamaan tilanteen dokumentoituna. Ilmoituksen saatuaan kilpailunjärjestäjä päättää tilanteen edellyttämistä toimenpiteistä.
Joukkueeseen suunnatusta terveysviranomaisen toimenpiteestä ilmoitettava kilpailunjärjestäjälle
Jos epäilet COVID-19 -tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus/koronaviruksen-hoito-ja-ohjeet-sairastuneelle

LINKIT:

Palloliiton ohjeistuksia
(Tiivistelmä ohjeistukseen alempien sarjatasojen ja junioreiden ottelutapahtumien toteuttamiseen virusepidemian aikana):
https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Palloliitto/ohjeistus_alueellisten_ottelutapahtumien_toteuttamiseen.pdf


Valtioneuvoston ohjeistuksia
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Aluehallintoviraston (AVI:n) ohjeistuksia http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

THL:n ohjeistuksia *https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus/koronaviruksen-hoito-ja-ohjeet-sairastuneelle